Телефон(067)578-12-22 Телефон(066)578-12-22 Телефон(063)578-12-22
Русский

Пн - Пт: 09:00 - 18:00

Доставка по Україні

Консультація і розрахунок безкоштовно

Водостічні системи – яка краще?

    БлогВодостічні системи – яка краще?
Водосток - какой лучше?

Параметр, який часто враховується при виборі ринв – вартість і естетична цінність. Ще більш важливою характеристикою можна назвати матеріал виготовлення, від якого напряму залежить якість водостоку. Він повинен бути дуже стійким до погодних умов, УФ-випромінювання і забруднення навколишнього середовища. Добре, якщо він також не схильний до деформацій і нечутливий до механічних пошкоджень.
Щоб мати гарантію правильної та ефективної роботи водостічної системи, варто вибрати ринви та водостічні труби, а також аксесуари від одного перевіреного виробника. Зазвичай не повинно бути ніяких проблем з цим, тому що виробники пропонують повні системи, де окремі елементи прекрасно поєднуються один з одним.

Основним завданням системи водостоків є дренаж дощової води з даху. Він також повинен захищати фасад і фундамент від вологи. Неконтрольований потік води або її накопичення можуть призвести до пошкодження декору зовнішніх стін – відшарування штукатурки, появи смуг і, як наслідок, появи грибка чи цвілі. Система жолобів, крім практичного застосування, має естетичну функцію, тому її слід зіставляти з кольором даху і фасаду.

Елементи системи водостічних жолобів

Повна система складається з жолобів, водостічних труб, сполучних і кріпильних елементів: лікті, з’єднувачі, кути, трійники, хомути, гачки, носики, зливні воронки, муфти і відстійники дренажних труб. Водостоки також можуть бути доповнені, серед іншого, сітками для запобігання накопичення листя в жолобах, ревізією та кришками для жолобів. Окремі елементи системи сумісні один з одним – це гарантія правильної роботи системи, а також полегшеної його збірки. Водостічна система повинна бути стійкою до змін температури, УФ-випромінювання, механічних пошкоджень і корозії. Висока якість матеріалів, довговічність і рівномірний колір гарантуються тільки відомими виробниками, наприклад, Галєко, який пропонує сталеві водостічні системи, а також водостічну систему з пластика.

Водосток сталь

Сталеві ринви – переваги сталевої водостічної системи

Сталеві жолоби виготовлені з оцинкованої сталі найвищої якості, завдяки якій вони більш стійкі до корозії, ніж сталевий лист. Сталь – дуже міцний матеріал з найвищою механічною міцністю серед всіх металів, з яких виготовляються жолоби. Крім того, він стійкий до корозії та погодних умов, а завдяки гладкій структурі прискорює потік води з жолоба. Водостік сталевий також має стійкість до змін температури – він витримує зміни від -40 до + 100 ° C, а теплове розширення становить 1 мм на 4 метри жолоби. Довговічність систем дренажу даху зі сталі оцінюється в 30-50 років, але в значній мірі залежить від забруднення повітря та атмосферних умов в даному регіоні. Всі елементи для жолобів виготовлені з однорідного матеріалу. Система Галєко зі сталі відрізняється особливою міцністю і стійкістю до корозії. Її можна використовувати без страху в середовищах з підвищеним ризиком корозії. На додаток до стандартної лінійки, є варіант установки  цинкового водостоку (Люксоцинк). Його властивості значно підвищуються через шари цинку і додаткового покриття, захищаючі відкриті краї ринви від корозії. Варто відзначити, що всі доступні кольори відповідають кольорам покрівельних і фасадних матеріалів.

Водосток ПВХ

Водостічна система з ПВХ – переваги

Ринви з ПВХ, які прийнято називати «пластиковими», естетичні, міцні і легко монтуються. Їх основною перевагою є гнучкість і мала вага елементів. Водостік ПВХ не потребує копіткого обслуговування або додаткового фарбування і зберігає естетичний вигляд протягом багатьох років. Пластик характеризується злегка обмеженою стійкістю до високої температури, тому на сильно освітлених сонцем дахах ринви з ПВХ іноді можуть деформуватися. Варто вибрати водостоки перевіреного виробника, пресовані належним чином, з дотриманням пропорцій сумішей ПВХ, що мінімізує можливість деформації. Важливою перевагою ПВХ-водовідведення є його висока довговічність близько 50 років з відносно невисокими витратами на покупку і монтаж. Установка жолобів і водостічних труб настільки проста, що ви можете зробити це самостійно, не користуючись послугами спеціалізованої команди. Водостічна система ідеально підходить для кожного даху. Традиційна форма жолоба – напівкругла, вона була спроектована з використанням інноваційних будівельних рішень. Вони збільшують жорсткість і захищають від переливу води. Також ринва має спеціальне з’єднання з гаком, який утворює застібку-блискавку для запобігання падіння жолоба після складання. Підвищена герметичність горизонтальних з’єднань елементів системи була досягнута завдяки використанню прокладки, спеціально розробленої для цих цілей. Система доступна в багатьох кольорах. Важливо відзначити, що він виготовлений з матеріалів, придатних для подальшої переробки.

Лишіть відгук

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *