Телефон(067)578-12-22 Телефон(066)578-12-22 Телефон(063)578-12-22
Русский

Пн - Пт: 09:00 - 18:00

Доставка по Україні

Консультація і розрахунок безкоштовно

Водостічна система з оцинкованої сталі

    БлогВодостічна система з оцинкованої сталі

Ринви мають дві основні функції. Перш за все, вони захищають наш будинок і його фасад, запобігаючи утворенню плям на стінах будівлі. По-друге, вони зливають воду з даху. Крім того, добре підібрана система жолобів значно впливає на довговічність даху. Можливо, водостоки не основоположні елементи, але вони є значним доповненням до будівлі.

Вибір правильних жолобів, незважаючи на зовнішній вигляд, не такий простий. Найбільш популярними системами дренажу даху є ті, які виготовлені зі сталі. Ринви складаються з різних матеріалів, які відрізняються за своїми властивостями і, отже, терміном служби. Тому перед покупкою варто розглянути матеріал, з якого зроблені жолоби.

Різновид сталевих водостоків

Довгі роки найпопулярнішими були сталеві водостічні системи – жолоби з оцинкованої сталі, які для герметичності паялися між собою. З кожним роком технології виробництва та кріплення вдосконалюються. Однак на ринку є також водостоки зі сталі з алюмінієвим покриттям. Сталеві жолоби з покриттям з алюмінію дешеві, але не дуже довговічні. Нові жолоби цього типу мають гарний блиск, але з часом поверхня тьмяніє. Вони швидко іржавіють в місцях, які були пошкоджені. Якщо ви вибираєте сталеві труби, краще вибрати покриття з захисним шаром з титан-цинку, вони більш стійкі до корозії та механічних пошкоджень. Єдиний момент — це їх вартість, не кожен власник захоче інвестувати в таку дорогу продукцію чи буде шукати «золоту середину». Оптимальним рішенням ціна-якість будуть водостічні системи з оцинкованої сталі.

З іншого боку, алюмінієві жолоби вирізаються з листа, який вже захищений від корозії. Вони також лаковані та пофарбовані, покриті акрилом або поліефіром. Пластикові жолоби виготовлені з міцного матеріалу. Вони дуже легкі і просто монтуються, тож можна зробити це самостійно. Їх довговічність оцінюється дуже високо, а імениті виробники дають на них гарантію 10-15 років. Такі жолоби стійкі до погодних умов і механічних пошкоджень, тому не вимагають технічного обслуговування. Вони доступні в декількох кольорах. Вибираючи цей тип жолобів, варто мати на увазі, що пластик під впливом сильного сонця може злегка деформуватися.

Медная водосточная системаМідні жолоби виготовлені з чистої міді. Приймаючи рішення з цього типу, потрібно пам’ятати, що протягом багатьох років мідь окислюється і стає зеленою. Такі жолоби не можуть бути встановлені на дахах, покритих алюмінієвим або сталевим листом, через те, що в місцях контакту матеріалів може статися електрокорозію (корозія металів, викликана хімічними процесами). Мідні жолоби дорогі, але дуже ефективні та надзвичайно міцні.

Система жолобів складається з ринв і водостічних труб. Вони повинні бути обрані таким чином, щоб під час сильного дощу вода не перетікала з краю труби, і в той же час поперечний переріз труби не був повністю заповнений дощовою водою. В іншому випадку вода не буде текти рівномірно і створювати так звані пробки води, розділені бульбашками, які, в свою чергу, будуть вібрувати в водостічних трубах. У цій ситуації з’єднання з водостоком може слабшати. Тому в односімейних будинках варто дотримуватися принципу, згідно з яким діаметр ринв та водостічних труб не повинен бути менше 10 см.

Час від часу, бажано після літнього і зимового сезонів, необхідно перевірити технічний стан водостоків та водостічних труб. Може виявитися, що вода не зливається належним чином, тоді варто перевірити кріплення, з’єднувальні секції та всі краї. Якщо система протікає – похибки можна видалити, наприклад, силіконом, герметиком для даху.

водосток оцинковка

Оцинкована система Galeco

Оцинковані водостічні системи на сьогодні мають дуже велику популярність. У лінійці компанії Галєко представлена така система в 3 розмірах – 120 мм, 135мм, 150мм у срібному кольорі. Велика перевага Луксоцинка (так називається ця лінійка) – це ціна. На відміну від звичайної сталевої системи або лінійки з квадратними жолобами вона дуже демократична. При виробництві шар цинку покривається ще спеціальними органічними речовинами, тому матеріал більш довговічний, ніж звичайна оцинкована сталь. Гарантійний термін на продукцію з оцинкованої сталі становить 10 років, але як правило, такі системи при належному догляді служать набагато довше. Важливо, що якість в цьому випадку залишається на дуже високому рівні, тому якщо ми не хочемо витрачати велику суму грошей на водостік – варто придивитися до лінійки водостоків Люксоцинк компанії Galeco.

Лишіть відгук

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *