Телефон(067)578-12-22 Телефон(066)578-12-22 Телефон(063)578-12-22
Русский

Пн - Пт: 09:00 - 18:00

Доставка по Україні

Консультація і розрахунок безкоштовно

Види водостоків: який краще обрати?

    БлогВиди водостоків: який краще обрати?

Водостік – не лише функціональний, але й декоративний елемент екстер’єру. Його вибір вимагає уваги, адже він може стати як прикрасою будинку, так і невдалим елементом, що порушує загальний стиль. Цього разу розглянемо всі доступні на ринку системи, їх характеристики, естетику та недоліки. До кінця статті Ви точно будете знати, який водостік краще купити!

Пластиковий водостік (ПВХ)

ПВХ водостік – одна з найдоступніших і популярних систем, однак і варіативність якості у неї найширша. Перше, про що варто пам’ятати – все залежить від обраного виробника. Якщо для промислових і господарських будівель можна зупинитися на бюджетному бренді, то для великих житлових будинків підійде тільки перевірений виробник в середній ціновій категорії – наприклад, водостічна система Galeco.

Естетика. ПВХ випускається в одній з найширших палітр, тому підібрати відповідний тон не складе труднощів. Правда глянсовий блиск і відсутність потертостей цілком залежить від способу зберігання та упаковки, а стійкість забарвлення – від обраного виробника.

Технічні характеристики

Термін службибіля 20-и років
Гарантія від виробникаВ середньому 10 років, у Галєко – 15 
Діапазон температур -50°С до + 60°С
Стійкість кольорівВ середньому біля 5-и років, у Галєко від 10-и

Квадратний водостік ПВХ

У порівнянні з класичним аналогом водостік з прямокутними жолобами завжди буде мати поліпшену пропускну здатність, а значить зможе впоратися з великою кількістю опадів. 

Естетика. Плюс цієї системи в мінімалістичному та елегантному стилі, проте вибір кольорів завжди обмежений стандартними – сірими і чорними відтінками.

Характеристики ідентичні закругленим ПВХ водостокам.

Сталеві водостічні системи 

Міцна та довговічна система, але на порядок дорожче. Перше, на що варто звертати увагу при її покупці – якість полімерного (кольорового) покриття. В першу чергу від нього залежить якість експлуатації.

Естетика. За рахунок полімерного покриття цей водостік також представлений в широкій палітрі, що дозволяє створити цілісний дизайн екстер’єру. 

Полімерне покриттяПоліестерПурал
Термін службибіля 30-ти роківбіля 50-и років
Діапазон температур– 30°С до + 80°С– 30°С до + 80°С
Стійкість кольоруСередняВисока

Переваги системи. Як видно з таблиці, в порівнянні з ПВХ водостоками сталь служить значно довше, та й колір зберігається на десятки років.

Недоліки системи. У сталі є ряд вразливостей, пов’язаних з корозією. На полімерному шарі неприпустимі глибокі подряпини, а установка водостоку під бітумною черепицею або біля солоних водойм призведе до окислення та прискореного виходу з ладу всієї системи. Також при установці не можна розрізати елементи болгаркою, тільки ножицями для металу.

Квадратний металевий водостік

У порівнянні з класичним аналогом водостік з прямокутними жолобами завжди буде мати поліпшену пропускну здатність, а значить зможе впоратися з великою кількістю опадів. 

Естетика. Плюс цієї системи в неповторному стилі, проте вибір кольорів завжди обмежений кількома базовими відтінками.

Характеристики ідентичні закругленим водостокам зі сталі.

Оцинкований водостік

Дана система – бюджетна альтернатива сталевим водостічних систем. Вона захищена від корозії не кольоровим полімером, а простим цинком, іноді з додаванням хрому. Якість системи буде залежати від товщини захисного шару, тому важливо вибрати водостік з покриттям не менше 275 г/м². Найчастіше використовується для довговічного захисту промислових будівель або приватних будинків.

Естетика. Вибрати колір у випадку з цією системою не представляється можливим. Максимум можна знайти глянсове або матове прозоре покриття

Термін служби біля 25-и років
Діапазон температур– 60 до +130°С
Оптимальна товщина покриття180-275 г/м²

Недоліки. Як і сталевий водостік, оцинкований можна встановлювати з бітумною покрівлею через вступ в хімічну реакцію.

Прихований водостік Galeco Bezokopowy

Елітна інноваційна система, запатентована компанією Galeco. Водостік прихованого монтажу вшивається в теплоізоляційний шар будинку, тож зовні залишається тільки декоративна планка по периметру ската. Жолоби, труби, воронки та точки зливу залишаються невидимими для очей. Таке рішення є унікальним і має одну з найвищих цін на ринку, зате дозволяє проявити максимальну фантазію в проектуванні будинку. Єдина умова її установки – будинок не повинен мати карнизних звисів.

Естетика. Прихований водостік має неповторний дизайн і представлений в базових кольорах – сірий та чорний.

Технічні характеристики

Велика частина елементів виконана зі сталі з полімерним покриттям, що робить системи довговічними та надійними.

Термін службипонад 30 років
Гарантія від виробника10 років

Переваги. Система повністю герметична та влаштована так, що отримати доступ до точки зливу для очищення можна без праці. Окремий плюс полягає в тому, що виробник може запропонувати готові рішення у вигляді креслень для впровадження системи в проект.

Лишіть відгук

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *