Телефон(067)578-12-22 Телефон(066)578-12-22 Телефон(063)578-12-22
Русский

Пн - Пт: 09:00 - 18:00

Доставка по Україні

Консультація і розрахунок безкоштовно

Переваги та недоліки металевого водостоку

    БлогПереваги та недоліки металевого водостоку
плюсы и минусы металлического водостока

Металеві водостічні системи відрізняються особливою витривалістю та благородним зовнішнім виглядом, але коштують значно дорожче. Пропонуємо розібратися, які плюси металевого водостоку роблять його все більш затребуваним з року в рік.

Перевага №1. Довгий термін служби

Перша та найбільш актуальна перевага – це довгий термін служби, що в рази відрізняється від показників ПВХ. Якщо у хорошого ПВХ термін служби близько 20 років, то металевий водостік прослужить більше 50-и! Для багатоповерхових будівель та приватних будинків, що передаються поколіннями, одноразово купити металевий водостік – вигідніше планових ремонтів і пов’язаних з ними турбот.

Окремо варто відзначити збільшений гарантійний термін – в металевих системах він може досягати 35-ти років в порівнянні з 5-10-а.

Перевага №2. Простір для дизайнера

ПВХ системи зазвичай випускаються у відносно яскравих основних кольорах, що не додає елегантності екстер’єру. Метал же покривається пофарбованими полімерами самих різних конфігурацій: один тільки коричневий можна знайти в 4-ох відтінках. Такий асортимент задовольнить будь-який дизайнерський проект і зробить екстер’єр витриманим в єдиному стилі.

Перевага №3. Стійкий глибокий колір

Окремо варто відзначити стійкість кольору в умовах постійного впливу УФ-променів. Власники ПВХ систем регулярно стикаються з проблемою, коли водостік вигорає та візуально виглядає куди старше всієї фасадної обробки. Звичайно преміум сегмент ПВХ освітлюється мінімально, але все ж поступиться металу через десяток років.

Перевага №4. Пожежна безпека

В екстреній ситуації металевий водостік стане перешкодою для вогню, а не причиною токсичного диму.

Перевага №5. Великий температурний діапазон

Пластик швидко втрачає гнучкість і показники міцності при мінусових температурах, але метал спокійно витримує зазор від -50°С до +120°С і менш схильний до температурного розширення.

Перевага №6. Підвищена міцність

Якщо будинок розташований біля дерев, наприклад, в міжсезоння водостік буде отримувати додаткове навантаження від опалого листя, гілок та іншого органічного сміття. Те ж стосується і багатоповерхових будинків в умовах контрастного клімату, наприклад, в межах Києва. Металевий водостік стане значною перевагою, адже механічне навантаження від гілок або граду йому не страшне.

Про недоліки

Основний недолік металевого водостоку – несумісність з популярною бітумною черепицею, так як вона прискорює старіння системи за рахунок постійного окислення. Те ж стосується і будинків на березі моря, незалежно від типу покрівлі, вологе солоне повітря буде негативно впливати на метал.

Другий і останній недолік системи – це необхідність акуратного транспортування та монтажу, без використання болгарки.Елементи з глибокими подряпинами так чи інакше піддадуться корозії.

Лишіть відгук

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *