Телефон(067)578-12-22 Телефон(066)578-12-22 Телефон(063)578-12-22
Русский

Пн - Пт: 09:00 - 18:00

Доставка по Україні

Консультація і розрахунок безкоштовно

ПВХ водостік: переваги та недоліки

    БлогПВХ водостік: переваги та недоліки

Високотехнологічне виробництво наділило водостоки з полівінхлоріда не тільки індивідуальними перевагами, але і запозиченими у металевої водостічної системи. При цьому кожен сучасний виробник привносить власні інновації та удосконалює продукт. Важливо розуміти, що саме якість сировини й технологічність впливають на кінцеву ціну ПВХ водостоку та обумовлюють широкий діапазон цін на ринку.

В основі гарного пластикового водостоку – якісний вініл і барвники, спеціальні стабілізатори й пластифікатори, строге дотримання технології виробництва і так далі. Така водостічна система з ПВХ буде стійкою до ультрафіолету і температурного розширення, а значить прослужить довше і збереже насичений колір з легким блиском протягом багатьох років експлуатації.

Переваги водостічних систем з ПВХ

  1. Універсальність.

Металеві водостоки, наприклад, не рекомендують встановлювати із покрівлею з бітумної черепиці (щоб уникнути негативних хімічних реакцій) або в будинках поблизу моря (щоб уникнути корозії та негативного впливу солей).

Пластиковий водостік зовсім не вимогливий до умов експлуатації та підходить для будь-якої покрівлі.

  1. Різноманітний дизайн.

Палітра пластикових водостоків надзвичайно широка. Практично кожен виробник здатний запропонувати як класичні кольори, так і унікальні відтінки. Знайти необхідне рішення для дизайну будинку не складе труднощів.

Для створення гармонійного екстер’єру в стилі лофт, мінімалізм або модерн, Galeco також може запропонувати нестандартну форму – прямокутний водостік.

  1. Стійкість до ультрафіолету.

У хорошому водостоку не тільки використовують якісну сировину і барвники, а й наносять на поверхню захисні шари, що перешкоджають вигоряння кольору. Наприклад, пластиковий водостік Galeco має захист «UV Protect» і посилене глянсове покриття. Завдяки цим технологіям колір і блиск зберігаються дуже довго, тому виробник з упевненістю дає 15 років гарантії. В той самий час продукція недосвідченого виробника дійсно може втратити первісний колір в межах 5-и років експлуатації. Саме тому краще уважно поставитися до вибору виробника.

  1. Стійкість до температурних розширень.

Пластикова система не втрачає продуктивності й міцності в температурному діапазоні від -50 ° С до + 60 ° С. При правильному монтажі температурні розширення компенсуються, а каучукові ущільнювачі в місцях з’єднання елементів зберігають герметичність системи. Крім того, пластик швидко адаптується до підвищення температури та так само швидко повертається в колишню форму.

ПВХ водостік Галеко додатково захищений від перегріву знебарвленням пластика з внутрішньої сторони. Так, насичений глянцевий колір зовні радує власників, а внутрішній білий шар знижує нагрів системи на 15%.

  1. Хімічна стійкість.

Пластик стійкий до агресивного хімічного середовища, так що домішки в опадах не залишать сліду на водостоку. Корозії матеріал також не піддається.

  1. Простота догляду.

Пластик має мінімальну шорсткість поверхні. Завдяки цьому вода вільно стікає, а сміття або бруд не затримуються у водостоку. Догляд за пластиковою водостічною системою найлегший.

  1. Простота монтажу.

Пластикова водостічна система збирається за принципом конструктора, в якому продумана кожна деталь – досить тільки визначитися з переліком необхідних елементів. Всі тонкощі ретельно описані в інструкції від виробника. Сам матеріал легкий і піддатливий, легко ріжеться звичайною ножівкою.

  1. Довговічність.

Гарантійний термін ПВХ водостоків стартує з 10 років, у Galeco це 15 років. Термін служби якісного пластикового водостоку оцінюється у 20 років і більше.

  1. Безшумність.

Полімери приглушують звуки дощу, чим не може похвалитися метал. Таким чином, пластиковий водостік тільки додасть дому затишку.

  1. Бюджетна ціна.

Пластик значно дешевше металу, тому монтаж ПВХ водостоку доступний кожному. Крім того, діапазон цін, як і вибір виробників, досить широкий.

Недоліки водостічної системи з ПВХ

Мала опірність механічним навантаженням

В разі неправильного встановлення водостоку або високому рівні опадів в зимовий час, сходження снігу з даху здатне зашкодити водостічній системі. Однак при правильному розміщенні ринв щодо карнизного звису навантаження на водостік залишиться в межах норми. Для регіонів з високим рівнем опадів можна додатково розмістити на даху снігозатримувачі.

Варіативність якості від виробника до виробника

Якість продукції та кількість переваг, в тому числі стійкість кольору, безпосередньо залежить від досвіду виробника і технологічності виробництва. Як правило, лідери напрямки забезпечують найбільшу стабільність якості продукції.

Перш ніж купити ПВХ водостік, незалежно від особистих рекомендацій, краще самостійно вивчити відгуки й рівень довіри інших споживачів до бренду.

Лишіть відгук

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *