Телефон(067)578-12-22 Телефон(066)578-12-22 Телефон(063)578-12-22
Русский

Пн - Пт: 09:00 - 18:00

Доставка по Україні

Консультація і розрахунок безкоштовно

Перфорований софіт

    БлогПерфорований софіт
Перфорированный софит

Софіт для даху – це панелі для естетичного оформлення карнизів і фронтонних звисів покрівлі. Вони також захищають покрівлю від птахів і тварин, і забезпечують дозований приплив повітря для провітрювання підпокрівельного простору.

З якого матеріалу робиться софіт

Софіт зазвичай виготовляється у вигляді спеціальних панелей ПВХ або металу. Він доступний в багатьох кольорах, однотонних або з текстурою дерева. Софіт під дерево користується величезною популярністю та ідеально підходить для дерев’яних будинків. Ширина панелі зазвичай становить 25-35 см, а довжина 3-4 метри. Обидва матеріали служать дуже довго і практично не вимагають догляду за собою. Однозначно не можна сказати який матеріал краще, пластик легкий, його можна змонтувати самостійно. Метал більш довговічний, але при монтажі вимагає певної кваліфікації, плюс більш важкий, тому перед установкою треба розрахувати навантаження.

Як правило, софіти набувають тієї ж фірми й того ж кольору, що і водостічна система, тому всі елементи мають однаковий відтінок і створюється єдиний ансамбль. Цей момент також необхідно врахувати, бо при виборі металевого софіта необхідно буде купувати й металеву водостічну систему.

Перфорований софіт

Перфорований софіт

Для забезпечення вентиляції підпокрівельного простору використовується перфорований софіт. У реальності – це ті ж самі панелі, тільки з акуратними прорізами. Таке рішення дозволило зробити необхідний приплив повітря для провітрювання області між покрівельним матеріалом і гідроізоляцією, а також залишити естетичний вигляд поверхні. У процентному співвідношенні рекомендується використовувати 25-30% перфорованих панелей, це кожен третій або четвертий лист. Купити перфорований софіт необхідно відразу, щоб потім не було проблеми з вентиляцією покрівлі.

Особливості монтажу софіта

Установка панелей проводиться як паралельно стіні будинку, так і перпендикулярно їй. Немає конкретних правил або вимог, це залежить більше від побажань замовника. Найбільш поширеним є монтаж панелей перпендикулярно стіні, це пов’язано з кількістю відходів (необхідно заздалегідь прорахувати), а також з можливістю приховати невеликі недоліки монтажу. При усадці будинку така установка буде краще приховувати нерівності.

Монтаж софіта

Варіанти оформлення кута даху

При монтажі пластикових софітів необхідно враховувати зміну геометрії в залежності від температури. Треба залишати невеликі зазори за рекомендацією виробника.

При монтажі металевих панелей для різки використовуються ножиці по металу, користуватися болгаркою суворо забороняється. Якщо карниз має винос понад 60-70 см, панелі необхідно фіксувати ще й по центру, в цьому випадку виключається провисання металу під своєю вагою.

Лишіть відгук

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *