Телефон(067)578-12-22 Телефон(066)578-12-22 Телефон(063)578-12-22
Русский

Пн - Пт: 09:00 - 18:00

Доставка по Україні

Консультація і розрахунок безкоштовно

Термін служби пластикового водостоку

    БлогТермін служби пластикового водостоку
Срок службы пластикового водостока

Перші пластикові водостічні системи з’явилися на ринку України на початку 90-x років, вони позиціонувалися як недороге рішення для госп. будівель, альтанок, дачних будинків. Якість їх була невисокою, колір помітно губився в перебігу перших 5 – 10 років, а також часто пластик не витримував морозів і просто тріскався. Оскільки в той час купівельна спроможність була невисокою, то одним з головних критеріїв при покупці була ціна. Навіть якщо один з елементів вийде з ладу, то його легко замінити самому.

Для того, щоб виділитися на тлі конкурентів, багато виробників стали використовувати якісніші матеріали, спеціальні пластифікатори й більш стійкі барвники. Такого роду конкуренція призвела до того, що якісний водостік ПВХ прослужить до 30 років, а ціна від металевого може відрізнятися у 2-3 рази.

Метод виготовлення пластикових водостоків

Сировиною для виробництва водостічної системи є гранулят, який називається полівінілхлорид (ПВХ). Виготовляються основні елементи методом екструзії, характерною особливістю якого є масове фарбування, при цьому випадкові подряпини та потертості не будуть бачити на поверхні.

пластикова ринва Galeco

Більше економічна і вдосконалена технологія спільної екструзії (коекструзія), яка полягає в тому, що пластикова водостічна ринва виготовляється всередині в білому кольорі без барвників, а зовнішня частина в колір системи. Таке рішення може запропонувати компанія Галеко – зменшується собівартість продукції, а також знижується рівень нагріву ринви на 15%.

Вплив температури

За останні 20 років виробники значно знизили вплив температури на експлуатаційні характеристики. Для правильної установки на кожному вузлі присутні монтажні позначки, які компенсують температурне розширення пластика. Сильні морози не викликають тріщин і поломок вузлів, тому проблеми, які були притаманні ПВХ багато років назад не виникають.

Термін служби пластикового водостоку

Визначальний фактор терміну служби пластикового водостоку – це якість сировини. При виборі варто звертати увагу на імениті бренди, компанії, які працюють в цій сфері понад 10 років і дають письмову гарантію. Геометрія такої продукції буде ідеальною, і Вам не доведеться переживати про втрату кольору через 5 років.

Важливість правильного монтажу стоїть на другому місці. Необхідно дотримуватися всіх без винятків рекомендацій виробника. Найпоширеніші помилки:

  1. Не враховується температурне розширення матеріалу.
  2. Недотримання кута нахилу ринви.
  3. Недостатньо кронштейнів ринви.
  4. При установці муфти ринви не витримується відстань між кронштейнами.

Термін служби водостоку ПВХ

Профілактична чистка – це невіднятна частина правильної експлуатації водостічних систем. Незалежно від матеріалу, рекомендується проводити огляд ринв і водостічних труб 2 рази в рік – восени та взимку. За необхідністю можна вимити бруд і скупчення листя водою під напором. Скупчення великої кількості снігу взимку негативно впливає на ринви, тому по можливості необхідно прибирати його, або використовувати спеціальну систему антиобмерзання.

Якщо Ви вибрали надійного виробника, правильно змонтували систему і проводите профілактичну чистку та огляд, то можете розраховувати на 20-30 років безпроблемної експлуатації водостічної системи.

Лишіть відгук

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *