Телефон(067)578-12-22 Телефон(066)578-12-22 Телефон(063)578-12-22
Русский

Пн - Пт: 09:00 - 18:00

Доставка по Україні

Консультація і розрахунок безкоштовно

Водостічні ринви та аксесуари

    БлогВодостічні ринви та аксесуари
Водосточные желоба

У будь-який водостічній системі головним елементом є ринва, незалежно від матеріалу виготовлення або країни виробника. Тривалість роботи водостоку більшою мірою залежить від якості ринв, як вони справляються з УФ-променями, витримують чи велике скупчення снігу взимку, піддаються чи впливу лужних і кислотних елементів, розчинених у дощовій воді. У цій статті ми розглянемо всі характеристики ринв зроблених з різного матеріалу на прикладі фірми GALECO. Відзначимо всі плюси та мінуси, а також постараємося відповісти на найпоширеніші питання.

Форма ринви

Найпоширеніша форма ринви – напівкругла. Саме така форма сприяє швидкому відтоку води, при цьому матеріалу під час виробництва використовується мінімум. Перед вибором варто звернути увагу на глибину ринви, бо всі виробники декларують тільки розмір від краю до краю (в розрізі діаметр), але не звертають увагу на глибину. Наприклад водостічна пластикова ринва 130 мм марки Галеко, можна порівняти за пропускною спроможністю зі 150 мм ринвою іншого виробника.

розміри ринви

Квадратні ринви – зустрічаються відносно рідко і представлені не кожним виробником. За принципом роботи не відрізняються від напівкруглих, а ось складність монтажу трохи зростає, бо необхідно більш точно виставляти кронштейни й мінімізувати відхилення. Квадратні ринви марки Галеко монтуються без ухилу, паралельно карнизу. В цілому головні відмінності – це естетичний вигляд і вартість всіх вузлів. При виробництві водостічних систем квадратного перетину використовується більше матеріалу і сам технологічний процес дещо складніший (для металевих систем).

Поширені матеріали для водостоку

Найдоступніша на ринку України – водостічна система ПВХ. Наступною за ціною йде оцинкована металева і замикає трійку лідерів з продажу металевий оцинкований водостік із захисним полімерним покриттям. Дорожчі системи з міді й алюмінію ми розглядати не будемо, бо для більшості людей вони можуть перевищувати бюджет в кілька разів.

Пластикова ринва

пластикова ринваЗа останній час виробники ПВХ ринв значно поліпшили їх характеристики, додаючи спеціальні пластифікатори для опору навантаженням в зимовий період. Таким чином, головна проблема – скупчення снігу на ринві при низьких температурах була вирішена. Також покращують формули барвників і спеціальних добавок, зменшуючи розширення вузлів при високих температурах. Пластикова водостічна ринва фірми GALECO виконана у 2 кольорах – зовнішній шар забарвлюється в колір системи, а внутрішній у білий колір. Як ми знаємо, білий колір відбиває сонячні промені найкраще, в результаті, таке рішення зменшує нагрів ринви на 15%, а також мінімізує витрати при виробництві (не використовується барвник).

Металева оцинкована ринва

оцинкована ринваНайпростіша форма захисту метала – це нанесення цинкового шару. Такі водостічні системи випускаються в сріблястому кольорі й використовують для промислових будівель, або там, де не потрібен гарний естетичний вигляд. Оцинковані ринви не так схильні до впливу температури, як пластикові. Легко витримують навантаження у вигляді заледенінь і великої кількості снігу. Термін служби оцинкованого металу пропорційний шару покриття цинком, але через те, що водостоки в процесі експлуатації піддаються фізичним діям (падіння гілок, листя, хімічні елементи в дощовій воді), то можна розраховувати на експлуатацію до 30 років.

Важливо: довіряйте тільки профільним виробникам водостоків, довговічну герметичну систему можна зробити виключно в заводських умовах.

металева ринваПо суті, це та ж оцинкована система, тільки на метал наноситься спеціальне полімерне покриття, що додає красивий яскравий колір водостоку, а також надійно захищає від усіх зовнішніх чинників. Такий продукт буде дорожче, але і термін служби буде значно більше. Наприклад, Галеко дає на металеві водостоки гарантію 35 років, але в реальності можна розраховувати на правильну роботу протягом 50 років і більше.

Водостічні аксесуари

У Galeco є все, що вам потрібно для монтажу якісної повноцінної водостічної системи: ринви, воронки, кути ринви, заглушки ринви, кілька видів кронштейнів ринви, муфти ринви, хомути водостічної труби та інші кріплення й елементи.

недолік пластикової ринвиПереваги водостоку з ПВХ:

  • простота монтажу;
  • легкий – не вимагає посиленої кроквяної системи;
  • багато кольорів на вибір;
  • термін служби якісних систем до 30 років;
  • доступна ціна.

Мінуси:

  • колір може з часом тьмяніти;
  • обмерзання на ринвах в зимовий період можуть пошкодити систему.

Переваги сталевого оцинкованого водостоку:

  • міцність;
  • оцинкована сталь протистоїть іржі;
  • ціна.

Мінуси:

  • система досить важка;
  • відносно невеликий термін служби – до 30 років;
  • виготовляється тільки в сріблястому кольорі.

Переваги металевого водостоку з полімерним захисно-декоративним покриттям:

  • міцність;
  • термін служби – 50 років і більше;
  • не боїться Уф-променів, колір практично не змінюється;
  • широка кольорова гамма;
  • захист металу – полімери надійно захищають цинковий шар, тим самим, не даючи корозії жодного шансу;
  • слабкий вплив температури.

Недоліки:

  • ціна – якісна система буде коштувати недешево;
  • складність монтажу середня, краще найняти досвідчених фахівців;
  • відносно велика вага.

Лишіть відгук

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *