Телефон(067)578-12-22 Телефон(066)578-12-22 Телефон(063)578-12-22
Русский

Пн - Пт: 09:00 - 18:00

Доставка по Україні

Консультація і розрахунок безкоштовно

Який водостік вибрати: круглий або квадратний?

    БлогЯкий водостік вибрати: круглий або квадратний?
круглый или квадратный водосток

Якщо з пластиковими та металевими водостоками визначитися не важко, то підбір форми водостоку менш очевидний. При одних і тих же матеріалах виконання нестандартні форми мають як переваги, так і недоліки. Про них і поговоримо в сьогоднішній статті.

Загальна продуктивність

За рахунок простої різниці площі будь-який квадратний водостік має поліпшену пропускну спроможність, а значить ефективныше відведе велику кількість опадів від будинку будь-якого масштабу. Відповідно не знадобиться купувати максимально габаритну систему, наприклад, 150 мм.

Архітектурні рішення

У цьому питанні кожна система хороша по-своєму. Круглі водостоки чудово дозволяють огинати закруглені споруди (альтанки, наприклад), часто укомплектовані уіверсальнимі кутами і легко монтуються навіть на найскладніших дахах.

Квадратні жолоби менш універсальні, зате чудово монтуються на мінімалістичний формах даху, вносячи власну “родзинку”. Круглі елементи архітектури — не варіант для квадратного водостоку, та й виглядає таке поєднання не естетично. 

Окрема перевага деяких квадратних водостоків — можливість монтажу на будинках без карнизного звісу, або навіть в теплоізоляційному шарі фасаду. Наприклад, для цього був створений невидимий водостік від Галєко.

Важкість монтажу

Звичайно стандартні водостоки поза конкуренцією у простоті монтажу. Круглий ПВХ збирається майже як конструктор і зрозумілий навіть новачкам. Проте, і квадратний водостік може монтуватися просто, якщо виробник подбав про герметичні стики та каучукові накладки.

Вартість

Ціна квадратного водостоку може бути в кілька разів вище, залежно від інноваційності системи. Мабуть цей пункт можна назвати основною перевагою круглих водостоків, тому за економ рішенням шлях завжди один — круглий ПВХ водостік.

Дизайн

На противагу вартості — дизайн як головна перевага квадратних систем. Прямокутний перетин — це справжній простір для дизайнерської фантазії, що дозволяє ефектно обрамляти авангардні та мінімалістичні будівлі, приватні будинки в самому різному стилі, а за бажання замовника навіть приховати систему водовідведення з видимої частини фасаду. 

Висновок

Водостоки прямокутного перетину — це творчість і досконала функціональність, в той час як круглі водостоки — це універсальність застосування і мінімальні цінники. Вибирати лише Вам.

как выбрать форму водостока

Лишіть відгук

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *