Телефон(067)578-12-22 Телефон(066)578-12-22 Телефон(063)578-12-22
Русский

Пн - Пт: 09:00 - 18:00

Доставка по Україні

Консультація і розрахунок безкоштовно

Термін служби металевих водостоків Галєко

    БлогТермін служби металевих водостоків Галєко
срок службы металлической водосточной системы

Ринви є дуже важливими аксесуарами в кожному будинку. Водостічна система відводить дощову воду, захищаючи об’єкт від затоплення. При виборі жолоба слід враховувати розмір даху, його форму та матеріал, з якого вона зроблена. В даний час ви можете купити жолоби з різних матеріалів в магазинах. Що варто знати про них, перед тим як купити сталеву водостічну систему?

Водостічна система повинна бути правильно встановлена, щоб виконувати свою роль. Її ефективність залежить не тільки від стану фасаду, але й від стану грунту навколо будинку. Ринви встановлюються не тільки на даху, а й на балконах або терасах. В ідеалі, якщо вони гармонують з кольором стін будівлі, роблять їх практично невидимими. На ринку є багато типів жолобів, що ускладнює вибір правильного продукту. Що слід пам’ятати перед покупкою?

Якою повинна бути водостічна система?

Хороша водостічна система є основою для ефективного відведення води, тому так важливо встановлювати якісні системи та деталі. Якими характеристиками повинен володіти ефективний жолоб? Перш за все, він повинен бути довговічним, тому що жолобам доведеться обробляти не тільки багато води під час дощу, але й сніг і крижані бурульки. Крім того, хороша водостічна система повинна бути стійкою до сонця, перепадів температури, іржі та механічних пошкоджень.

Металлическая водосточная система Галеко

Елементи водостічної системи.

Водостічна система – це не тільки жолоби, а й так звані труби вниз, тобто вертикальні канали закритого перетину, які монтуються на стінах будівель. Система також включає в себе кути (внутрішні та зовнішні), роз’єми, коліна, муфти та трійники. Гачки і кронштейни необхідні для монтажу жолобів. Іноді водостічні системи також можуть бути оснащені додатковими елементами, такими як ланцюги або уловлювачі дощу.

Металічні жолоби.

Металеві ринви є альтернативою пластиковим жолобам. Вони дуже довговічні, стійкі до механічних пошкоджень та змін температури. Металеві ринви є екологічно чистим продуктом – вони часто навіть мають спеціальні сертифікати. Ще однією перевагою цього типу жолобів є їх довге життя. Однак недоліком такої ринви є сприйнятливість до корозії та досить велика вага.

Термін служби металевих жолобів залежить від багатьох факторів:

В першу чергу, від грамотного монтажу водостоків. Треба розрахувати необхідну кількість кріплень, кількість зливних воронок, місце розташування зливу. На перший погляд здається, що якщо десь допустити помилку, і, наприклад, кріпити кронштейни для жолоба з трохи більшим кроком, то це не приведе ні до чого поганого. Давайте розглянемо ситуацію, коли зимою при відлизі велика кількість снігу сходить з даху. В такій ситуації цілком можливо, що жолоб прогнеться, і вже в майбутньому в цьому місці буде збиратися вода або сніг, які з кожним роком будуть погіршувати ситуацію.

кронштейн галєко

Також були випадки, коли монтажники відрізали трубу або жолоб болгаркою, що категорично забороняється. Відрізати можна тільки ножицями для металу або спеціальною ножівкою, адже при використанні болгарки в місці різу захисний шар вигоряє та «розшаровується».

Другий фактор, що впливає на термін служби – це засмічення жолобів. Рекомендується робити планований огляд 2 рази на рік, навесні та восени. Все сміття, листя, бруд зручно вимивати водою під тиском і м’якою щіткою, не варто використовувати предмети з гострими кутами, щоб не пошкодити захисний шар. Необхідно звертати увагу на подряпини, якщо ви помітили їх, то цю ділянку слід обробити й зафарбувати, аби уникнути корозії.

Один з іменитих виробників водостічних систем – Галєко – дає лише офіційну гарантію на 35 років. Насправді така водостічна система прослужить набагато довше. Якщо дотримуватися рекомендацій з монтажу та експлуатації, то можна сміливо розраховувати на 50 років та більше.

Вибір правильної системи жолоба не такий простий. Пластикові жолоби, безумовно, є найдешевшим рішенням, ефективно захищають будинок від затоплення, але також з роками можуть втрачати колір і виглядати непривабливо. Металеві ринви – дуже довговічні вироби, стійкі до атмосферних умов і характеризуються тривалим терміном служби, але вони також можуть бути схильні до корозії, а їх збірка вимагає спеціальних знань і повинна виконуватися фахівцями. Варто розглянути всі переваги та недоліки обох типів ринв, щоб остаточно вибрати продукт, який найкраще відповідає очікуванням і візуально відповідає архітектурі будівлі.

Лишіть відгук

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *