Телефон(067)578-12-22 Телефон(066)578-12-22 Телефон(063)578-12-22
Русский

Пн - Пт: 09:00 - 18:00

Доставка по Україні

Консультація і розрахунок безкоштовно

Як усунути обмерзання водостоку взимку?

    БлогЯк усунути обмерзання водостоку взимку?

Чим суворіша зима, тим більшим випробуванням піддається водостік і система кріплень. Повноцінний снігопад і обмерзання можуть привести до обриву жолобів або кріплень, деформації елементів водостоку, провисання і навіть розриву пластика. Як уникнути подібних неприємностей розповість невелика тематична стаття.

У більшості випадків проблеми з водостоком в зимовий період виникають через порушення технології монтажу. Занадто велика відстань між кронштейнами або неправильне розташування жолобів відносного карниза – основні причини поломок. Проте існує ряд простих правил догляду, завдяки яким можна убезпечити водостічну систему в зимовий період.

Рекомендації з догляду за водостоком взимку

⏩ Очистка перед початком сезону

У міжсезоння в жолобах накопичується багато сміття, гілок та листя. Якщо ця маса змішається зі снігом і візьметься льодом, через температурне розширення ринви може розірвати. Вкрай важливо підготувати систему до холодного сезону, попередньо очистивши.

⏩ Механічна очистка від криги

Бурульки істотно навантажують водостік і можуть привести до деформації жолобів і провисання всієї системи. Важливо проводити просту механічну чистку зручними інструментами.

⏩ Позбавлення від крижаних пробок

При утворенні небезпечних крижаних пробок досить промити жолоб або трубу теплою водою до повного розтоплення. Особливо часто вони утворюються в зливних воронках і трубах. Важливо! На морозі, коли гаряча вода не ефективна, краще взяти дуже міцний соляний розчин. Якщо водостічні системи металічні – краще зупинитися на теплій воді.

⏩ Установка снігозатримувачів

Пункт, про який варто подбати на етапі монтажу покрівлі. Проста огорожа стримує снігові маси, тим самим розвантажуючи водостічну систему. Залежно від інтенсивності опадів у регіоні, можна встановити невисокі планки або повноцінну огорожу.

⏩ Система антиобледеніння

Кардинальне рішення – монтаж нагріваючого кабелю по периметру водостоку. Метод особливо ефективний в регіонах зі значними мінусовими температурами та опадами. Дорога система виключає можливість будь-яких ушкоджень, залишається тільки проводити профілактичні чистки в міжсезоння.

Лишіть відгук

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *